top of page

Reisul-ulema IZ u BiH i ministar iz Katara posjetili Spomenički kompleks Tunel D-BReisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein efendija Kavazović, i ministar vakufa i islamskih pitanja Države Katar, Ghanem bin Shaheen bin Ghanem Al Ghanim, danas su posjetili Spomenički kompleks Tunel D-B.

Tokom posjete, zaposlenici Javne ustanove "Fonda Memorijala Kantona Sarajevo" goste su upoznali o značaju Spomeničkog kompeksa i njegovoj ključnoj ulozi u borbi za slobodu tokom ratnih godina. Gosti su pažljivo slušali i pitali dodatna pitanja kako bi dublje razumjeli značaj ovog mjesta.

Ministar vakufa i islamskih pitanja Države Katar nije krio svoje oduševljenje Spomeničkim kompleksom, a njegova reakcija dodatno je naglasila važnost ovog mjesta kao simbola borbe za slobodu i zajedničkog nasljeđa.

Nakon obilaska, gosti su svoje dojmove zabilježili u knjigu utisaka. Reisul-ulema efendija Kavazović je zapisao kako se cijela naša historija XX stoljeća može sažeti u Sarajevski ratni tunel, iz kojeg smo izašli u XXI stoljeće slobodni i radosni.

"Čuvat ćemo našu slobodu sa svim što imamo", napisao je Kavazović.Comments


bottom of page