top of page

Uručena zahvalnica Fondu Memorijala KSDelegacija 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koja s ponosom baštini tradiciju Armije Republike Bosne i Hercegovine (RBiH), je posjetila Fond Memorijala Kantona Sarajevo, gdje su se sastali s direktorom Fonda Ahmedom Kulanićem. Razlog posjete bila je važna koordinacija s ciljem daljnje saradnje na obilježavanju godišnjica Armije BiH, kako bi se sačuvala i proslavila njena herojska prošlost.


Na sastanku su komandant brigadir Nermin Hasić i ostali članovi delegacije izrazili iskrenu zahvalnost Fondu za sve aktivnosti i zalaganje u realizaciji obilježavanja godišnjica Armije RBiH.


Komandant Hasić, ovom prilikom je uručio zahvalnicu Fondu Memorijala za ukupan doprinos i pruženu podršku u realizaciji aktivnosti 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH.


Direktor Fonda, je izrazio duboku zahvalnost na ovom značajnom priznanju za Fond. Istakao je da je Fond Memorijala posvećen tome da svijet nikada ne zaboravi hrabre članove Armije RBiH, njihovu požrtvovnost i žrtve koje su podnijeli u ime slobode i pravde. Naglasio je važnost očuvanja sjećanja na događaje koji su oblikovali povijest, kako bi se izgradilo bolje i mirnije društvo za buduće generacije.


Na kraju sastanka, delegacija 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga i direktor Fonda Memorijal su se složili o daljnjem intenziviranju saradnje.Comments


bottom of page