top of page

Direktor JU “Fond Memorijala KS” posjetio Općinu Breza
Direktor JU “Fond Memorijala KS”, Ahmed Kulanić danas je u pratnji predsjednika Udruženja 101. brigade Sarajevo, Bajre Čomora, posjetio Općinu Breza. Tokom posjete razgovarali su s načelnikom Vedadom Jusićem i predstavnicima Udruženja boraca 304. Brigade Breza, Mirsadom Numićem i Fetahom Bajrićem.

Ovom prilikom direktor Fonda Memorijala načelniku Jusiću je uručio infografike o herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata, kao i Infografike o dobitnicama priznanja "Zlatni ljiljan".

Infografike će biti dodijeljene i školama na području Općine Breza.

Kulanić je kazao kako je cilj kroz aktivnosti i zajedničke projekte educirati djecu o našim herojima i heroinama, o dešavanjima iz perioda 1992.-1995. godine.

Tokom posjete Kulanić i Čomor upoznali su se i s aktivnostima boračkog Udruženja 304. brigade Breza, te predstavili svoje projekte i dogovorili nastavak pregovora s ciljem jačanja saradnje.

U narednom periodu dogovorena je i posjeta brezanskih srednjoškolaca Tunelu spasa, muzejskoj postavci "Heroji oslobodilačkog rata" i drugim kulturno-historijskim lokacijama koje su u nadležnosti JU “Fond Memorijala KS”.
Σχόλια


bottom of page