top of page

Fond Memorijala podržao realizaciju dokumentarnog filma „Čedomir Domuz – Grom u njedrima Igmana“

Danas je u Fondu Memorijala potpisan Sporazum o sufinansiranju dokumentarnog filma „Čedomir Domuz – Grom u njedrima Igmana“. Sporazum je potpisan sa Sanjom Sadiković, kćerkom Čedomira Domuza, legendarnog komandanta odbrane Igmana koji je poginuo 30. jula 1992. godine u akciji oslobađanja Trnova.


Fond Memorijala podržao je realizaciju dokumentarnog filma „Čedomir Domuz – Grom u njedrima Igmana“ koji je priča o Čedomiru Bati Domuzu, velikom heroju, patrioti i neprikosnovenom borcu za Bosnu i Hercegovinu. Ove godine navršava se 30 godina od njegove pogibije. Film je potkrijepljen činjenicama i govori o jednom vremenu i heroju koji je u najtežim vremenima stao na pravu stranu, na stranu istine i kojem je Domovina bila važnija od sopstvenog života.


Čedomir Domuz posthumno je odlikovan najvećim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“, a kasnije i „Policijskom medaljom za hrabrost“ i „Ordenom zlatnog grba s mačevima“. Prema njegovoj želji ukopan je na Brezovači, na Igmanu, a do njega je ukopan Adnan Došlić koji je u svojoj oporuci zapisao: "Ukopajte me kod Čede".




Comments


bottom of page