top of page

Norveški zvaničnici i ministar Helez posjetili Spomenički kompleks Tunel D-B





Ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zukan Helez, ministar odbrane Kraljevine Norveške, Bjørn Arild Gram, i ambasador Norveške u BiH, Olav Rainertsen, danas su posjetili Spomenički kompleks Tunel D-B. Uposlenici JU Fond Memorijala Kantona Sarajevo srdačno su dočekali ambasadora Rainertsena i ministre Heleza i Grama. Tokom posjete, imali su priliku upoznati se s impresivnom muzejskom postavkom i dubokim značajem Tunela D-B. Za stanovnike opkoljenog Sarajeva tokom najtežih dana, ova podzemna veza predstavljala je ne samo fizički put prema vanjskom svijetu, već i nadu i spas.


Ministar Gram, očigledno dirnut tim svjedočanstvima iz prošlosti, nije propustio priliku da zabilježi svoja razmišljanja i opažanja u knjigu utisaka. Zahvalio se na predstavljanju veoma važnog historijskog spomenika, naglasivši da je Tunel važan podsjetnik da se ovo nikada ne bi trebalo desiti.


U znak zahvalnosti za njihovu posjetu i podršku očuvanju ovog izuzetno važnog historijskog spomenika, uposlenici Fonda Memorijala su norveškom ministru poklonili Monografiju Tunela, kao i simboličan suvenir.

bottom of page