top of page

Posjeta predstavnika JU "Fond Memorijala Kantona Sarajevo" 2. pješadijskom (rendžerskom) puku OS BiH
S ciljem nastavka razvijanja saradnje s 2. pješadijskim (rendžerskim) pukom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predstavnici JU "Fond Memorijala Kantona Sarajevo" posjetili su kasarnu i aerodrom "Dubrave" Živinice.

Susreli su se s komandantom, brigadirom Nerminom Hasićem i pripadnicima puka OSBiH koji baštini identitet i vojno nasljeđe Armije Republike Bosne i Hercegovine.


Ovom prilikom, razmijenjena su iskustva u vezi sa saradnjom u obilježavanju značajnih datuma i događaja iz perioda 1992-1995. godine, kao i aktivnostima na polju muzejske i arhivske djelatnosti. Također, razmotren je način unaprjeđenja buduće saradnje između ove dvije institucije.


Direktor Fonda, Ahmed Kulanić, domaćine je upoznao sa svim projektima koje Fond planira realizirati u narednom periodu. Izrazio je zahvalnost 2. pješadijskom (rendžerskom) puku i OSBiH na svesrdnoj podršci koju pružaju Fondu, kako tokom obilježavanja manifestacije "Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman", tako i tokom svih drugih aktivnosti.

Upriličen je i obilazak budućeg Odjeljenja muzeja 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH. Na kraju posjete, Kulanić i Hasić su istakli važnost daljnjeg umrežavanja između Fonda Memorijala i 2. pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kako bi se još bolje promoviralo i sačuvalo vrijedno vojno naslijeđe ovih institucija.


Ova posjeta ima poseban značaj s obzirom na to da 2. pješadijski (rendžerski) puk OS BiH baštini identitet i vojno naslijeđe časne Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Commentaires


bottom of page