top of page

Poziv na Svečanu akademiju i premijeru projekta "Postojbino draga" povodom Dana državnosti BiH

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas da u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine prisustvujete Svečanoj akademiji i premijeri projekta „Postojbino draga“ Fonda Memorijala i Udruženja za promociju multikulturalnosti "Rejjan" Sarajevo koja će se održati u četvrtak, 24. novembra u multimedijalnoj sali Fonda Memorijala u 19 sati.

Tokom Svečane akademije bit će održan i kratak historijski čas o vrijednosti jednog od najznačajnijih historijskih datuma Bosne i Hercegovine, a održat će ga akademik Mirko Pejanović, koji je u periodu 1992.-1995. obnašao funkciju člana Predsjedništva RBiH i bio svjedokom prijelomnih događaja u odbrani i izgradnji naše nezavisne države.


Prigodan recital i muzičku numeru izvest će Mirza Mušija i Latif Močević, dok će premijera projekta “Postojbino draga”, čiji je generalni pokrovitelj Fond Memorijala, naglasiti svečani karakter programa.


“Postojbino draga” je izvanredna domoljubna/rodoljubna bosanskohercegovačka lirska pjesma. Prava himna našoj zemlji, njezinim ljudima, narodima, vjerama i nacijama, a koju Vam poklanjamo za Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Nosilac projekta je Udruženje za promociju multikulturalnosti "Rejjan" Sarajevo, a u realizaciji je učestvovalo 15 horova iz cijele Bosne i Hercegovine – građanski horovi, pravoslavni, katolički, muslimanski i jevrejski.


Ideja za realizacijom i snimanjem ove autentične i unikatne pjesme je proizašla iz ljubavi prema jedinoj Domovini – našoj zemlji Bosni i Hercegovini. Video za pjesmu potpisuje Hayat produkcija, a kadrovi spota prikazuju Sarajevo, Zvornik, Travnik, Novu Bilu, Kreševo, Fojnicu, Gradačac, Mostar, Bihać i Bobovac.

U projektu učestvuju: ♫ Vokalni sastav "Lašvanske dive" ♫ Hor Preporod Ilijaš ♫ Vis Merak Sapna ♫ Hor "Šapat srca" ♫ Hor Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik ♫ Viteški Akordi ♫ Gradski mješoviti hor Živinice ♫ Grupa "Rejjan" ♫ Hor Gazel ♫ Hor Behram-begove medrese Tuzla ♫ Hor Sejfullah ♫ Prvo Zvorničko pjevačko društvo "Izvornik" ♫ Vokalna grupa JKPHD "La Benevolencija" ♫ Hor Mošus ♫ Mješoviti zbor HKD Napredak Tekst: Džemaludin Latić Muzika: Latif Močević Aranžman: Halid Hajduković Scenario Latif Močević i Rijad Imamović Produkcija: Hayat Nosilac projekta: Udruženje za promociju multikulturalnosti "Rejjan" Grupa "Rejjan" Menadžer projekta: Rijad Imamović Solisti: Alma Ferović-Fazlić, Ana Babić i Latif Močević Generalni pokrovitelj: JU "Fond Memorijala KS"


Radujemo se Vašem dolasku!

Comments


bottom of page