top of page

Spomenički kompleks Tunel D-B osvaja srca mladih


U posljednjih nekoliko godina, Spomenički kompleks Tunel D-B u Sarajevu postao je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija. Gosti iz raznih krajeva svijeta dolaze da dožive ovu važnu historijsku lokaciju. Ovogodišnja posjeta školskih grupa posebno se istaknula, jer su mladi pokazali sve veće interesovanje za ovaj spomenički kompleks.

Danas su učenici Četvrte gimnazije iz Sarajeva zajedno sa svojim vršnjacima iz Hamburga posjetili Tunel spasa. Osim njih, u posjeti su bili i učenici Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić i njihovi gosti iz Friedrichshafena, Njemačka.

Sarajevski tunel nosi sa sobom različite uspomene za sve one koji ga posjete. Za mnoge, to je simbol otpora i preživljavanja u teškim vremenima. Posjeta Tunelu D-B često ostavlja dubok utisak na posjetioce, pa su i učenici danas otišli s jednim novim iskustvom i dubljim razumijevanjem historijskog značaja ovog spomeničkog kompleksa.

Tunel D-B u Sarajevu ostaje ne samo spomenik historijskim događajima, već i mjesto gdje se susreću različite generacije i kulture. Njegova popularnost kao turističke destinacije i interesovanje mladih ljudi za ovaj spomenički kompleks obećavaju da će njegova važnost i dalje rasti u godinama koje dolaze.

bottom of page